Banneri


Eduskuntavaalit 2023

Olen 59-vuotias mittausalan yrittäjä, insinööri, metsänomistaja ja maanviljelijä. Asun Vilkjärvellä Lappeenrannassa. Minulla on hoitoalan yrittäjävaimo ja kolme aikuista lasta. Olen toiminut yrittäjänä yli viisitoista vuotta. Harrastan metsästystä, vanhojen traktorien ja työkoneiden keräilyä sekä päreiden höyläystä.

Olen yhteisten asioiden pitkäjänteinen ja määrätietoinen eteenpäin viejä. En ole mikään joo-joo mies. Etelä-Karjala tarvitsee puolenpitäjiä. Vaaliteemojani ovat tiet kuntoon, metsät hoitoon, kotimainen huoltovarmuus ja omavaraisuus kunniaan, venäläisille ei myydä maata ja hanhet pataan.

Suomen liikenneinfran korjausvelka on jo noin kolme miljardia euroa, josta teiden osuus on lähes kaksi miljardia. Suomalaiset ovat hoitaneet metsänsä hyvin. EU ei voi sanella meidän metsänhoitoa, päätöksenteko pitää olla kansallisissa käsissä. Suomalainen ruuantuotanto ja maanviljelys on saatava kannattavaksi. Kauppa ja elintarviketeollisuus ei voi viedä kaikkea. Tuottajalle pitää saada riittävä ja kannattava korvaus tuotteestaan.

Kotimainen energiaomavaraisuus on tärkeää. Biokaasu, hake ja turve ovat tärkeitä energianlähteitä, niiden käyttöä pitää lisätä. Vesi-, aurinko- ja tuulivoima ovat vihreää puhdasta energiaa, jota voidaan käyttää myös vedyn ja synteettisten polttoaineiden kotimaiseen valmistukseen. Sijoitetaan kotimaiseen energiaan, energiarahat jäävät kotimaahan, tuovat työtä ja takaavat meille huoltovarmuuden.

Valkoposkien kannanhoidollinen metsästys pitää sallia ja käyttää hanhia myös ravinnoksi. Muissa maissa näin voidaan tehdä. Asia kuuluu kansallisen päätöksenteon piiriin. Hoidetaan asia kuntoon. Asioita tehdään yhdessä. Kampanjaani voit osallistua ottamalla yhteyttä minuun 050 4093685.